dinsdag 19 mei 2009

Berichtje uit Het Nieuwsblad:

Ook de buren zullen voetbalgek naar de match staan turen - 15/05/2009
Gent - Wie dacht dat de Bruiloftstraat maar één keer om de twee weken een gezonde dosis voetbal-gekheid dient te overleven mag opnieuw denken. Want rechtover de toegangspoorten van Tribune 2 zijn de burelen gevestigd van Ideekids. Stijn Terrie ging er langs.
Idee Kids organiseert unieke projectkampen in Vlaanderen voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Hoewel de medewerkers aldaar zich dagelijks in het zweet werken om een fantastische zomer voor te bereiden, is ook de Buffalo-gekte daar toegeslagen. Iedereen is het er daar over eens: KAA Gent eindigt dit seizoen op een oververdiende derde plaats.
Onder de medewerkers bevindt zich ook een Club Brugge supporter (u herkent haar meteen op de foto). Ook zij voelt de bui nu al hangen. “KAA Gent bouwt zaterdag een feestje ter hoogte van onze voortuin!” moet ze met een lange lip toegeven.
De overige medewerkers hebben een al even rijke fantasie als de kinderen die bij hen op kamp komen. Want als je hen mag geloven, wint KAA Gent met 6-1 nu zaterdag. “Jorgacevic scoort zelfs één keer, en ’t is niet op penalty!”, voegt Kristof Francis, kampcoördinator en fervent Buffalosupporter, daar aan toe. “mijn vrouwelijke collega’s hopen vooral dat Ruiz scoort”, maar zij hebben dan ook net iets minder aandacht voor de bal in het spel.
Wat de uitslag ook wordt en wie er ook moge scoren: de medewerkers van Ideekids hopen vooral dat de talrijk aanwezige kinderen een mooie voetbalavond beleven en dat de volwassenen die avond het goede voorbeeld geven van hoe voetbal een feest kan worden. Een voorbeeld die ze dit jaar trouwens al vaak gaven, want in tegenstelling tot vroeger houden ze het een stuk beschaafder daar in de Bruiloftstraat. Kristof Francis vertrouwt ons tenslotte nog toe dat er weer meer en meer vraag komt naar indianen-kampen nu KAA Gent dat zo goed doet in de Belgische competitie. Verschiet dus niet als u deze zomer honderden kleine Indiaantjes de buffalomars hoort zingen in de buurt van de kampplaats!

Rudy Tollenaere

Geen opmerkingen: