woensdag 29 juli 2009

De hommelkoningin Regina Corvina

Tijdens de kleuter- en uitpluiskampen komt wekelijks een verteller/-ster op bezoek. Ook via de blog is er vanaf nu een wekelijkse vertelster. Idee Kidsmoni Evelyn heeft immers fantastische schrijfkriebels!

Maar om in bed te gaan, was er nog geen tijd. Opgewonden kwamen alle leden van de hommelfamilie eraan gevlogen om de twee gasten te groeten. Een paar konden er niet bij zijn aangezien ze net dan op het punt stonden iets belangrijks te gaan doen.
Als een lopend vuurtje verspreidde zich het nieuws dat hun nicht Stommel uit de bergen een kleine vriendin had meegebracht die eruit zag als een mens. Regina, de hommelkoningin, heette haar nicht Stommel en Hars persoonlijk welkom: “In naam van de familie Corvina wil ik jullie welkom heten. Nadat Teresa en Anna jullie de gastenkamers hebben getoond, zullen we met nectar, honing en meeldraadtaart jullie aankomst vieren. Hanne en Lore, meld de sprinkhanen dat we voor deze avond een paar muzikanten nodig hebben en alle werkhommels hebben vanavond vrij.”
Als geschenk gaf Hars een emmertje Edelweisstuifmeel aan koningin Regina dat ze mooi ingepakt had in een bloemblaadje. Daarna toonde Teresa Hars de gastenkamer en beiden voelden meteen dat ze goeie maatjes konden worden. Teresa zei: “Ik zou graag tijdens het feest naast jou zitten? Hopelijk vind je dat leuk. Ik ben zo nieuwsgierig naar wat jij me allemaal te vertellen hebt.”
Op het feest had de koningin zelfs haar kroon opgezet. Een paar nieuwsgierigen uit de buurt kwamen kijken wat er aan de hand was. De gastvrije hommels nodigden ook hen heel vriendelijk uit voor het begroetingsfeest. Zo gebeurde het dan ook dat Hars reeds op de eerste avond veel buren van de hommelfamilie ontmoette. Smitsie had met een vlinder een vliegshow georganiseerd en Gabi had vijf gloeiwormen als verlichting opgehangen. Het barbecuen op zo’n mooie warme avond was heerlijk. Er leek wel geen einde te komen aan dit feest. Het was dan ook bijna middernacht als alle gasten hun welverdiende bed vonden.
De volgende dag verkende Hars met Teresa en Gabi de omgeving. Een beekje kronkelde langs de zijkant van een veld waar in het zuiden een heidelandschap grensde. In het noordoosten versierden drie grote kastanjebomen de bosrand. Toen de drie dieper het bos invlogen, ontdekte Hars iets wat ze nauwelijks geloven kon. Een grote heksenkring pronkte op de bosbodem. Opgewonden vroeg ze de beide hommels: “Zijn er hier dan zoveel paddenstoelen en weten jullie soms of er nog meer heksenkringen zijn in deze bossen?” Teresa antwoordde een beetje verwonderd: “Op paddenstoelen letten we eigenlijk niet zo en zo diep in het bos vliegen doen we ook niet zo vaak. Maar ik geloof dat ik in de buurt van ons hol op de weide zo een kring van paddenstoelen gezien heb. Je vindt het makkelijk aangezien het gras en de bloemen in de buurt daar veel sneller groeien.” Hars vroeg de twee hommels op de terugweg even te stoppen op die plaats. In tegendeel tot de hommels kon de kleine heks paddenstoelen gebruiken voor verschillende dingen. Dat ze ook gefascineerd was door heksenkringen, vertelde ze dan weer niet. Ze dacht aan de woorden van haar moeder en heimelijk verheugde ze zich al op de eerste Volle Maan.
Als de drie ’s avonds bij de Corvina’s aankwamen, wilden natuurlijk alle hommels weten hoe het met de nieuwe gast gegaan was. Regina, de koningin, vroeg Hars naar haar plannen voor de toekomst: “Mijn nicht Stommel heeft me verteld dat ze morgen naar de bergen terug moet. Jij zoekt echt een nieuwe thuis. Zolang je wil, kun je hier blijven. Maar misschien wil je ook verder trekken omdat deze omgeving je niet zo bevalt.”
Volgende week wordt het verhaal vervolgd door onze geweldig schrijvende monitoren hand......blijf lezen

Geen opmerkingen: