dinsdag 15 september 2009

Monitor verteld

Tijdens de kleuter- en uitpluiskampen kwam er wekelijks een verteller/-ster op bezoek. Ook via de blog is er vanaf nu een wekelijkse vertelster zo houden we het kamp gevoel levend he?! Idee Kidsmoni Evelyn heeft immers fantastische schrijfkriebels!


http://ideekids.blogspot.com/search/label/verhaaltje

De grote trotse slang antwoordde:”Dat onze familie Natrix anders is dan al die gifslangen, willen we zeker bewijzen.” De slang trok haar onderlijf tesamen en rekte trots haar kop en hals naar boven. Zo kon Hars de mooie gele vlekken achter de ‘oren’ heel goed zien.

Hars gaf precieze aanwijzingen aan de adders: “Jullie zijn geschikt genoeg om de vlinders en mieren op jullie rug naar de oever te brengen. Bovendien kunnen jullie de takjes en twijgjes waaraan zoveel insecten hangen, in de mond nemen en aan land brengen. Normaal gezien heeft niemand oog voor deze kleintjes.”

Hars had precies de juiste woorden gezegd want direct na de uitleg kronkelden de adders richting water en begonnen met de reddingsoperatie. Ongeveer na een half uurtje kwamen de adders uit het water omdat er niemand meer te redden was. Stilletjes waren vele dieren naar de oever gekomen om het schouwspel te aanschouwen. Zij waren ongelofelijk verbaasd dat uitgerekend de anders zo boosaardige en door iedereen gevreesde slangen zo’n heldendaad verricht hadden.

Als de grootste adder naar Hars toekwam, was iedereen in volle spanning naar wat die te zeggen had. Met opgerichte kop nam de trotse slang het woord en alleen het klotsende water hoorde men nog. Niemand waagde het nog wat te zeggen.

Wordt vervolgd.......

Laat eens weten wat je van het verhaaltje vindt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ben alvast Harsfan!
Silvie