vrijdag 25 september 2009

Monitor vertelt

Tijdens de kleuter- en uitpluiskampen kwam er wekelijks een verteller/-ster op bezoek. Ook via de blog is er vanaf nu een wekelijkse vertelster zo houden we het kamp gevoel levend he?! Idee Kidsmoni Evelyn heeft immers fantastische schrijfkriebels!


Lees hier de vorige delen.

...

“Ik ben Nico Matrix en hier in de buurt, ben ik de oudste adder. Zo’n klein wezentje heeft ons vandaag duidelijk gemaakt dat we allemaal op elkaars hulp toegewezen zijn. Iedereen kan helpen ook diegenen waarvan we denken dat ze te klein zijn daarvoor. Bovendien zijn we vandaag ook weer een beetje dichter bij elkaar gekomen. We moeten Hars daarvoor bedanken!”


Nico draaide zijn lichaam en dirigeerde meet zijn staart: “HOERA HARS!” En dan nog een keer en nog een keer. Toen de menigte ook nog begon te applaudisseren, kreeg de kleine Hars tranen in de ogen. Ze was blij dat ze zo snel een nieuwe thuis had gevonden...

De kleine heks schaamde zich niet voor haar tranen. Nadat ze weer haar woorden had gevonden, zei ze: “Lieve dieren, wanneer men anderen helpen kan, ervaart men het grootste geluk. Toch wens ik dat we dat ook doen, als er geen gevaar of noodgeval dreigt. Bedankt aan allen en laat ons hopen dat zo’n onweer niet meteen weer voorbijtrekt. Morgen schijnt hopelijk de zon weer en in een paar dagen is alle schade weer gerepareerd.”