dinsdag 8 september 2009

Vervolg van het verhaal van one vertel moni

Tijdens de kleuter- en uitpluiskampen komt wekelijks een verteller/-ster op bezoek. Ook via de blog is er vanaf nu een wekelijkse vertelster. Idee Kidsmoni Evelyn heeft immers fantastische schrijfkriebels!


http://ideekids.blogspot.com/search/label/verhaaltje

Onmiddellijk daarna brachten de twee hommels Gabi en Teresa de heks naar de beek. Vele vlinders, kevers en mieren probeerden daar de oever weer te bereiken. Enkelen waren op bladeren en kleine takjes in het water geklommen en wachtten tot deze aan land spoelden. De stroming was door de krachtige regen zeer sterk en vele kleine insecten hadden nauwelijks nog de kracht om hun kop boven water te houden.

Goede raad is duur, toch had de kleine heks een idee. “Iedereen die me hoort, moet hierheen komen. Ik smeek iedereen de bijna verdronkenen te redden. Zoek de adders! De grotere vogels moeten twijgjes, die ze anders voor hun nest gebruiken, in de buurt van diegenen in nood in het water, droppen. Dan kunnen de sterke spinnen en kevers zich al een tijdje redden.”

Snel kwamen de eerste adders richting de oever gezwommen. Zij waren niet aanwezig geweest op de vergadering en kenden Hars dus nog niet. “He kleintje, wat wil je van ons,” vroeg een slang van wel één meter lang. Hars antwoordde: “Ik weet dat adders in tegenstelling tot andere gifslangen zeer hulpvaardig zijn, daarom heb ik jullie ook laten roepen. Ik ben nieuw hier en heet Hars. Jullie kunnen vandaag eens tonen hoe goedaardig en gedienstig jullie zijn. De meeste dieren denken immers dat jullie boosaardige creaturen zijn. Vandaag kun je dat veranderen.”

Geen opmerkingen: