vrijdag 4 september 2009

VervolgVerhaal

Tijdens de kleuter- en uitpluiskampen komt wekelijks een verteller/-ster op bezoek. Ook via de blog is er vanaf nu een wekelijkse vertelster. Idee Kidsmoni Evelyn heeft immers fantastische schrijfkriebels!

Lees hier de vorige delen.
...

Het kleine heksje onderzocht behoedzaam de vleugel. Daarna vroeg ze Gabi naar de drie kastanjes te vliegen: “Zoek een groot klaprozenblad uit en breng zoveel mogelijk meeldraden mee als je dragen kunt.” Teresa vloog intussen met Hars naar de bosrand waar ze salienectar haalden. Ze maakten een korte pauze bij Hars’ huis om een speciaal poedertje op te halen. Omdat de heks niet zoveel van dit goedje had, bewaarde ze het in een kristallen pot. Zo kostbaar was het voor haar.


Toen ze weer bij de ongelukkige spechtvrouw Dovinia aankwamen, hoorden ze de jonge spechtjongen huilen om eten. De vertwijfelde Servaas vloog van vrouw naar kind en probeerde allen tevreden te stellen. Gelukkig waren de kinderen boven in de boom, waarin de bliksem was ingeslagen, niet gewond. Dovinia werd eindelijk verzorgd. Hars mengde de meeldraden het klaprozenblad en de salienectar tot één brij en legde dat op de pijnlijke vleugel. Daarna mengde ze ze het poeder uit het kristalpotje met het overgebleven klaprozenblad tot een papje en goot dat in Dovinia’s snavel. Met haar neus toegeknepen, fluisterde Hars:

Salienectar en klaproos


Maak de vleugel pijnloos.


Meeldraden en magische kristaldouw


Maak ze weer gezond, onze spechtvrouw.

Ze aaide de ziek zachtjes over de kop en zei: “We moeten nu verder, er zijn nog dieren in nood. Blijf alsjeblief nog een beetje liggen, je zal snel merken dat je weer vliegen kan.” Tegen Servaas, de speht, zei ze: “De eerste dagen zul je alleen de kinderen moeten voederen. Ze moet eerst goed herstellen.”

...

Geen opmerkingen: