dinsdag 10 november 2009

kalender 2009, november

november

November (ook wel: slachtmaand, bloedmaand, nevelmaand) [1] is de elfde maand van het jaar in de Gregoriaanse kalender, en heeft 30 dagen. De naam komt van het Latijnse novem voor negen. November was de negende maand in het jaar, omdat ten tijde van de Romeinen het jaar in maart begon.
Op het Noordelijk halfrond is november de laatste maand van de meteorologische herfst. Door de almaar lager wordende temperatuur, het gure weer en steeds korter wordende dagen staat deze maand vanouds voor verval, somberheid en wanhoop. Dit thema komt bijvoorbeeld terug in het gedicht November van J.C. Bloem en in de songs November van Tom Waits en November Rain van Guns N' Roses. De maand is daarmee de tegenhanger van mei. Op 25 november werd in Limburg een temperatuur gemeten van 18,9 graden Celsius. Dit is de hoogste temperatuur ooit gemeten in november in Nederland.


Een maand om gezellig met een kopje koffie voor je pc te zitten en eens onze blog van begin tot eind te lezen! Een blog waar je wat van opsteekt! :)
Silvie

Geen opmerkingen: