zaterdag 26 december 2009

Verhaal

Tijdens de kleuter- en uitpluiskampen kwam er wekelijks een verteller/-ster op bezoek. Ook via de blog is er vanaf nu een wekelijkse vertelster zo houden we het kamp gevoel levend he?! Idee Kidsmoni Evelyn heeft immers fantastische schrijfkriebels!

Lees hier wat eerder gebeurde..`Als de 2 vriendinnen een paar minuten later bij de kleine heks aankwamen, waren ze door de nieuwsgierigheid helemaal wakker. De 3 gingen onmiddellijk richting het trommelen om de vroege bezoeker welkom te heten. Door het geroep van de Vlaamse gaaien wisten al de bosbewoners precies waar de jager zich precies bevond. Deze wandelde vrolijk gezind over het jagerspad naar de uitkijkpost.
De jager had het op een heel bijzondere ree gemunt. Hij wist dat die ’s morgens heel vaak aan de rand van het bos te vinden was. En precies daarnaast bevond zich de uitkijkpost! Hars en haar vriendinnen konden het bijna niet geloven en van het verschieten bleef bijna hun hart stilstaan: hoewel de reebok Hans Bergerd de Vlaamse gaaien zeker hoorde en zich dus van het gevaar bewust moest zijn, stond hij daar trots in de eerste zonnestralen. Zo wou hij de reegeiten zijn moed bewijzen. De andere dieren hadden zich meteen in het dichte kreupelhout verschanst toen ze het alarmsignaal hoorden. Enkele reegeiten aanschouwden het gebeuren: een zeer moedige bok moet hij zijn, dat beviel hen wel.
Toen de jager in de jagersstoel zat, kon hij zijn ogen nauwelijks geloven. Zo makkelijk had hij het zich nu ook weer niet voorgesteld. Zo een mooie ree, perfect in het vizier te hebben.

Geen opmerkingen: