donderdag 18 maart 2010

Win een schoolreis naar Boudewijnseapark!

Trek mee aan de slee... en stap mee in een uniek onderwijsproject! Een educatief interessant project en kans op een gratis klasuitstap.

De klas die de meest gedreven en originele actie op touw zet, maakt kans op een gratis klasuitstap naar Boudewijn Seapark. Het wordt een dag om nooit meer te vergeten. Ze krijgen een echte vipbehandeling met een heuse picknick, filmvoorstelling … En de kinderen kunnen proeven van het echte sledehondenracen!

Toen de goudkoorts uitbrak op het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw, trokken honderdduizenden mensen naar het hoge noorden op zoek naar rijkdom. In het barre Alaska werden verschillende dorpjes en steden opgericht. De bevoorrading van deze nederzettingen gebeurde door menners en hun sledehonden.
Sam Deltour, student geneeskunde aan de K.U. Leuven en topsporter, treedt in hun sporen. Op 6 maart begint hij aan de Iditarod, een 1.600 kilometer lange hondenslederace die ontstond als eerbetoon aan de sterke menners en hun trouwe viervoeters.
Elke kilometer telt in de strijd tegen MS
Sam Deltour draagt zijn deelname op aan iedereen die, net als zijn mama, lijdt door MS. MS-Liga Vlaanderen geeft Sam haar volle steun. Meer nog, ook Evy Gruyaert, onze ambassadrice, en de bekende poolreiziger Dixie Dansercoer, zetten hun schouders onder Race4MS.
Maar we hebben ook de hulp van u, uw leerkrachten en uw leerlingen hard nodig. Help Sam vooruit geraken door 5 euro per kilometer in te zamelen. Dat kan bijvoorbeeld door een pannenkoekenslag of loopwedstrijd te organiseren.
Meer inspiratie in de lesvoorbereiding.
Tal van educatieve mogelijkheden en kans op een leuke prijs!

Met de Race4ms Scholenactie willen Sam Deltour en de MS-Liga Vlaanderen ook een krachtige boodschap brengen naar kinderen: diepgewortelde dromen worden werkelijkheid door motivatie, inzet en hard werken. Zijn moedige avontuur past perfect in het leerplan: wiskunde: hoeveel geld moeten we bijeensparen om 1.600 kilometer te sponsoren?  Nederlands: schrijf over jouw grote droom.
 wereldoriëntatie: wat is de invloed van de mens op de ongerepte natuur?
 biologie: fauna en flora in Alaska
 ...

Meedoen is de boodschap!
- Registreer hier.- Of bel naar 011 80 89 80.
U ontvangt daarna een pakket met affiches, stickers en sponsorbladen.

Het Race4Ms-team

Geen opmerkingen: