woensdag 17 maart 2010

woensdag inspiratiedag, jeugdboekenweek

Elke week een bordje inspiratie-a-gogo!

Deze week: jeugdboekeninspiratietips :)

De laatste weken zijn we bezig met alle kleuter-, uitpluis- en projectkampdraaiboeken te (her)schrijven. In totaal maar liefst 54 stuks, precies het aantal kamptitels in ons kampaanbod van 2010.
Een aantal kampen worden gewoonweg volledig gebaseerd op bestaande boeken, dit is met name ons project 'boek wordt kamp', waarbij we samenwerken met uitgeverijen en schrijvers/-sters.
Maar ook voor de andere kampen halen we onze inspiratie zo goed als altijd uit leuke, interessante, vrolijke, educatieve, informatieve, bijzondere, ... boeken. We delen heel graag onze inspiratie, dus bij deze, onze inspiratieboeken van de week op een rijtje...(kan je raden met welke draaiboeken we bezig zijn?)


boekencollage

Meer boekentips? Surf eens langs:
  • de boekentips van de jeugdboekenweekpagina.
  • jeugdboeken startpagina: superveel links i.v.m. jeugdboeken, jeugdauteurs, personages, uitgeverijen, illustratoren, ...
  • de top 10 van de kinder- en jeugdboeken op boek.be.
  • Op Pluizuit.be kan je heel veel recensies van kinder- en jeugdboeken nalezen.
  • Idee Kids werkt samen met uitgeverij Davidsfonds voor onze boekenkampen! De deelnemers van de kampen Diepvriesexpeditie, Het Heelal knalt!, Hippe Heksen, Hotel Special, Kinderen Baas, Kliederkladderkamp met Max, Showbizztime en Tatertheater krijgen na het kamp een Davidsfondsboek mee naar huis. Ook dankzij hen kunnen we onze boekenkast in de boekenhoek met leuke boeken aanvullen.
  • Idee Kids werkt samen met uitgeverij Bakermat voor onze boekenkampen! De deelnemers van de kampen Cherub en Spokenbureau krijgen na het kamp een Bakermatboek mee naar huis!
  • Idee Kids werkt samen met uitgeverij Clavis voor onze boekenkampen! Dankzij hen kunnen we onze boekenkast in de boekenhoek tijdens de voor- en naopvang met leuke boeken aanvullen.

Niet genoeg? Klik hier voor alle inspiraties op een rijtje.

Volgende week weer meer!

Silvie

P.S. Jouw inspiratielinks zijn steeds welkom! Klik op 'reacties' en laat van je horen! :)

Geen opmerkingen: