donderdag 28 oktober 2010

kamp in de kijker!

Deze week lichten we graag een tipje van de sluier van onze kleuter- en uitpluiskampen in 2011...Naast de reeds bestaande thema's zijn er namelijk enkele nieuwkomers bij, een kort overzichtje...

BIJ DE KLEUTERS verwelkomen we
'mijn beroep is' (oorspronkelijk een uitpluisthema): Waarom gaan volwassenen naar hun werk? Waar werkt een verpleegster? Hoe ziet de dag van een dierenarts eruit? Weet jij al wat je later wil worden? Neem een kijkje achter de schermen… en ontdek wat volwassenen zoal doen op hun werk.
'Op de boerderij': Wat kan je met de melk van een koe allemaal maken? Wanneer trekt de boer met zijn tractor het land op? Zijn er boerderijen in China? Hoe ziet het leven van een varken eruit? Stap het erf op… en je zal een grote oogst vol verrassingen binnenhalen.

BIJ DE UITPLUIZERS hebben we volgende nieuwelingen:
'Het oude Egypte'
Waarom zijn piramides zo groot? Wat doet een farao? Hoe maak je een mummie? Wat is een Hiëroglief? Duik het verleden in… en ontdek alle geheimen over Egypte.
'Waar komt dat vandaan?'
Bestaan chocoladebomen echt? Hoe wordt tandpasta gemaakt? Waar komt het water uit de kraan vandaan? Hoe groeit rijst? Trek een week op ontdekking… en je zal verrassende antwoorden vinden op alle vragen in je hoofd.

De inhoud van de kleuter- en uitpluiskampen wordt naar goede gewoonte gebaseerd op de Kididocboekjes. Interesse? De Kididoc-reeks is gemakkelijk te verkrijgen bij http://www.schatkoffer.be/

Eén ding staat vast, het wordt weer een hééééérlijk Idee Kids jaar!

Groetjes,

Sarah

Geen opmerkingen: